четвер, 19 травня 2022 00:15

Контролера звільнили за надмірне завзяття

Італійський залізничний контро­лер 61-річний Франческо Бонанно оскаржив своє звільнення в суді. Чоловік втратив роботу, бо керівництво вирішило, що працює з надмірним завзяттям — виписав понад 5 тис. штрафів за кілька років.

Бонанно контролював рейси на півночі країни. Працював 38 років. 2017-го його звільнили. Залізничній компанії "Треніталія" довелося виплатити пасажирам більш як 10 тис. євро компенсацій за неправильно виписані й нараховані штрафи.

— Тоді юрист сказав, що дядько тероризує пасажирів завзяттям, — говорить племінниця Сільвія Бонанно з Джезоло. — Штрафував за відсутність квитка, неправильну дату чи не той маршрут. Мені теж було б прикро отримати штраф. Але якщо люди вчинили неправильно, тож мають заплатити. Франческо просто добре виконував свою роботу.

Бонанно подав до суду. У залізничній компанії заявили, що не хочуть працювати з ним через не­гнучкість і безкомпромісність. Суддя відповів, що чоловік старанно виконував роботу. Вирішив, що його мають прийняти назад.

— Я не мисливець за головами, — каже Франческо. — Але моя робота — перевірити, чи все в пасажира гаразд із проїзними документами. Часто люди свідомо нехтують правилами, щоб зеко­номити. Насправді на мене рідко сердилися. Усі розуміють, що чинять так, як чинять. Мій юрист довів, що попри ті компенсації пасажирам, я заробив компанії понад 200 тисяч євро.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Контролера звільнили за надмірне завзяття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути