четвер, 30 квітня 2020 00:05

Кім Чен Ину зробили операцію на серці

Лідера Північної Кореї 36-річного Кім Чен Ина не бачили понад два тижні. У неділю з'явилися чутки про його смерть.

— Усе будується на даних розвідок, — каже журналіст із Вашингтона Ендрю Лаєм. — Правду знає лише найближче оточення. Всі чекали виступу Дональда Трампа. Але й він нічого конкретного не сказав. Реакція північнокорейського політбюро теж дуже млява.

Батько теперішнього лідера Кім Чен Ір був мертвий два дні, коли про це офіційно повідомили в країні.

— Південній Кореї не вдалося налагодити мережу шпигунів, щоб отримувати надійну інформацію, — говорить Ду Х'єнг-Ча, дослідник з Інституту політичних студій у Сеулі. — Якісь дані є, але стверджувати однозначно ніхто не береться.

Кім Чен Ина не бачили з 11 квітня. Можливо, він відпочиває. Також кажуть, що 12 квітня йому зробили операцію на серці. Чоловік багато курить і має зайву вагу. Його батько й дід мали проблеми з серцем. Повідомляли, що відновлення йшло не дуже добре.

За третьої версією — диктатор ізолювався під час епідемії коронавірусу. Хоча влада стверджує, що в країні немає хворих. Може перебувати в своєму маєтку або в броньованому потязі. Його бачили на приватному вокзалі біля будинку диктатора. Має таку товсту броню, що в локомотива два двигуни. Всередині поїзда — шкіряні меблі, зал для конференції, офіс і супутникове телебачення. На обід готують лобстерів. Є вагон із старими винами. Працюють привабливі високі дівчата. Обладнали також ванну й вагон для броньованих авто.

Після заяв про смерть лідера у політбюро повідомили, що він здоровий. У газеті опуб­лікували привітання лідерам Сирії, Куби й Південної Африки від його імені.

— Треба готуватися до найгірших сценаріїв. Ніхто не розуміє, що там відбувається насправді. Навіть нетривале безвладдя може призвести до катастрофи. Китаю слід очікувати, що багато північнокорейців можуть спробувати перетнути кордон, — коментує Нем Сунг-Вук, експерт із питань Північної Кореї з Сеулу. — Можливо, що Кім Чен Ин знову з'явиться. Але його фізична форма й погіршення стану здоров'я змушує враховувати ці ризики.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ину зробили операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути