середа, 22 серпня 2007 18:26

Кеннета Фостера стратять за нескоєний злочин

Через закон американського штату Техас, який уже кілька років намагаються скасувати правозахисники, 30-річного афроамериканця Кеннета Фостера присудили до найвищої міри покарання.

Слідчі й судді знають, що він невинний у тому, за що отримає смертельну ін"єкцію. Проте, за техаськими законами, співучасник тяжкого злочину прирівнюється до виконавця.

14 серпня 1996 року чоловік із трьома друзями їздив у машині техаським містом Сан-Антоніо. Курили марихуану. Кеннет залишався за кермом, поки інші виходили з авто і грабували людей, погрожуючи їм зброєю.

Один із друзів, Моріс Браун, причепився до жінки, яка проходила повз. Не залишав її, поки та не дійшла до дверей свого будинку. Звідти на Брауна вискочив її чоловік. Почалася бійка. Через певний час Фостер з машини почув хлопок. Виявилося, що Браун дістав пістолет і застрелив чоловіка. Тоді вскочив в автомобіль і звелів другові їхати.

Двох із чотирьох злочинців суд відправив до в"язниці. Брауна присудили до смертної кари ще 1997 року. Вирок уже виконали. Фостера як водія визнали співучасником і мають стратити через три місяці. Хоча федеральний суд визнав його невинним у вбивстві, відмінити юридичну формальність неможливо.

Єдиною надією чоловіка залишається прохання про помилування до губернатора штату Техас Ріка Перрі. Однак за час свого губернаторства Перрі ще не помилував жодної людини. Загалом смертна кара в штаті діє з 1974 року. Відтоді тут стратили 398 людей — більше, ніж будь-де у США.

Зараз ви читаєте новину «Кеннета Фостера стратять за нескоєний злочин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути