середа, 17 вересня 2008 19:35

Картину Уґо Чавеса продали за 255 тисяч доларів

Картину Уґо Чавеса продали за 255 тисяч доларів

Картину 54-річного президента Венесуели Уґо Чавеса "Місяць у Яре" продали на аукціоні за $255 тис. Президент малював її у в"язниці.

1992-го Чавеса заарештували за спробу державного перевороту. Два роки він провів у в"язниці Яре неподалік столиці Венесуели Каракаса. Саме там створив полотно. Після амністії 1994-го продовжив політичну боротьбу, а згодом став президентом.

Стартова ціна картини становила $14 тис. Однак торги виявилися жвавими, тож вартість виросла більш ніж у 15 разів. Чавес зізнався, що не сподівався отримати за роботу такі гроші. "Місяць у Яре" став дорожчим за полотна відомих венесуельських художників, також виставлених на аукціон. Кошти від продажу картини підуть на рахунок Об"єднаної соціалістичної партії, яку очолює Чавес.

$300 тис. сподіваються отримати організатори одного з британських аукціонів за роботу колишнього прем"єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля. Полотно  пролежало понад 30 років на горищі в одного з колишніх робітників британської розвідки. Власник вважав пейзаж потворним і тримав серед сміття.

Торік картину Черчилля "Чартуелл: Пейзаж із вівцями" продали за $2 млн. Інші полотна британського прем"єра купували на аукціонах за цінами від $400 тис. до $1,2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Картину Уґо Чавеса продали за 255 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути