вівторок, 29 липня 2008 18:46

Іракські спортсмени не поїдуть на Олімпіаду

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не допустив до участі в Олімпіаді-2008 у Пекіні спортсменів з Іраку. Рішення пояснили втручанням іракського уряду в справи спортсменів.

У травні нинішнього року місцеві урядовці розпустили Іракський олімпійський комітет. На посади призначили своїх службовців. Згідно з нормами МОК національні комітети мають бути політично незалежними. Тому новий — не визнали.

— Ми дуже розчаровані, що іракським спортсменам завадили дії власного уряду, — йдеться у зверненні МОК. — Ми шкодуємо, що іракські атлети не братимуть участі в Олімпіаді.

На Літні ігри в Пекіні, які розпочнуться 8 серпня, мали поїхати семеро спортсменів від Іраку. Серед них два веслярі, штангіст, спринтер, метальник диску, дзюдоїст і лучник.

— Клянуся, ті атлети, що тренувалися й довго готувалися до Олімпіади, телефонували мені сьогодні вранці та плакали, — каже секретар Іракського олімпійського комітету Хуссейн аль-Аміді. — Це важкий удар для Іраку, його міжнародної репутації, для іракських спортсменів і молоді.

Урядовці пояснили, що розпустили колишній олімпійський комітет через корупцію. На їхню думку, посадовці від уряду працюватимуть краще й не братимуть хабарів.

Зараз ви читаєте новину «Іракські спортсмени не поїдуть на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути