пʼятниця, 01 липня 2011 00:00

Головою МВФ уперше обрали жінку

Автор: фото: REUTERS/Charles Platiau
  За француженку Крістін Лаґард проголосували найбагатші країни
За француженку Крістін Лаґард проголосували найбагатші країни

У вівторок члени виконавчої ради Міжнародного валютного фонду обрали нового директора-розпорядника. Вперше організацію очолила жінка — міністр економіки Франції 55-річна Крістін Лаґард.

Чиновниця пообіцяла збільшити в МВФ представництво бідних країн. Також збирається допомагати Греції вийти з кризи, тим самим рятуючи зону євро.

— Грецька опозиція повинна підтримати чинну владу та план жорсткої економії, — каже керівник МВФ.

Конкурентом Лаґард був голова мексиканського центрального банку Августін Карсенс. Француженку підтримували Китай, Росія та Бразилія. Перед самим засіданням до них приєдналися США. Головою МВФ, за негласним правилом, обирають європейця. Натомість Світовий банк очолює американець. За 65-річну історію МВФ 36 років ним керували французи.

У молодості Лаґард виступала за збірну Франції із синхронного плавання. Більшість часу прожила у США, де зробила кар'єру в юридичній конторі "Бейкер і Маккензі". Повернулася на батьківщину 2005-го, коли її запросили на посаду міністра торгівлі. 2007 року Лаґард посіла 12-те місце в списку найвпливовіших жінок світу, за версією журналу "Форбс".

— Призначення пані Лаґард головою Міжнародного валютного фонду — це справжня перемога для нашої країни та світової економіки загалом, — заявив французький президент Ніколя Саркозі.

Попередній керівник МВФ, 62-річний Домінік Стросс-Кан у травні достроково подав у відставку, коли його арештували в Нью-Йорку за підозрою у зґвалтуванні готельної покоївки. 19 травня Стросс-Кана випустили під заставу $1 млн й посадили під домашній арешт. Наступне судове засідання в його справі призначили на 18 липня.

Головою МВФ уперше обрали жінку
Зараз ви читаєте новину «Головою МВФ уперше обрали жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути