Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2020 00:31

Європейські країни не визнають легітимності Лукашенка

У Білорусі восьмі вихідні поспіль пройшли масові акції протесту. Учасники виступають проти насильства силовиків та узурпації влади Олександром Лукашенком. На марші за звільнення політв'язнів затримали 245 осіб. Постраждали діти й журналісти.

Протести тривають із дня виборів — 9 серпня. Шестеро із семи членів "Координаційної ради опозиції" заарештували чи примусили виїхати з країни. Вони мали домовлятися про мирну передачу повноважень. За межами Білорусі перебуває новообрана президент Світлана Тихановська.

Лукашенко 26 років керує країною. 23 вересня відбулася його таємна "інавгурація". Про це ніхто не знав заздалегідь, її не транслювали по телебаченню. Легітимність Лукашенка не визнають країни ЄС, США й Україна. Євросоюз запровадив персональні санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства та фальсифікацій. Європейські країни відкликають послів.

Зараз ви читаєте новину «Європейські країни не визнають легітимності Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути