Ексклюзиви
пʼятниця, 04 січня 2019 06:45

Дві жінки пробралися в індійську святиню

Дві індійки вперше увійшли до храму в штаті Керала. Цьому передували кілька місяців протестів. Храм Сабарімала був недоступний для жінок віком від 10 до 50 років — період, коли можлива менструація. У вересні торік верховний суд країни скасував заборону, але до цього часу протестувальники не впускали жінок у храм.

42-річна Бінду Амміні та 44-річна Канака Дурга переступили його поріг перед світанком. Намагалися це зробити ще 24 грудня, тоді їм завадили. У храмі оголосили, що жінки "осквернили" святиню. Його закрили на годину для проведення "ритуалів очищення".

У владі штату Керала подію назвали історичною. Місцева влада підтримує вердикт суду, що дозволяє жінкам входити до храму.

Більшість індуїстських храмів дозволяють вхід жінкам, якщо у них в цей час немає менструації, але Сабарімала — один із тих, чиї двері закриті для жінок. Це місце відкрите для відвідувачів лише в короткі проміжки часу. Щороку до стародавнього храму, розташованого на вершині пагорба, приходять мільйони вірян, долаючи дорогу босоніж.

Одним зі шляхів до храму є 18 крутих сходів, зійти на які дозволяється лише після суворого посту впродовж 41 дня, йдеться на сайті святині. Жінки, побоюючись нападів, обрали для входу інший. Їх супроводжували поліцейські в цивільному.

Напередодні жінки в штаті Керала стали в ряд завдовжки 620 км на підтримку гендерної рівності. Посадовці розповіли, що в акції, організованій місцевою владою, взяли участь близько п'яти мільйонів жінок, які вишикувалися уздовж основних доріг.

Учасниці закликали не лише впустити жінок до храму Сабарімала, а й до загальної рівності між чоловіками та жінками в країні.

Зараз ви читаєте новину «Дві жінки пробралися в індійську святиню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути