Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2007 17:15

Дружину Слободана Мілошевича розшукують за контрабанду цигарок

Найближчим часом Сербія видасть ордер на арешт дружини колишнього президента Югославії Слободана Мілошевича 64-річної Міри Маркович. Також планують затримати її  сина Марко Мілошевича, 32 роки. Обох звинувачують в організації мережі, яка незаконно постачала й продавала цигарки.

Десятки мільйонів євро заробила на контрабанді організована група, каже спеціальний прокурор Сербії Слободан Радованович. Родина Мілошевича скористалася міжнародними санкціями, які впровадили проти Югославії в 1990-х роках. Зароблені гроші перевели на офшорні банківські рахунки. Влада Сербії досі не може їх знайти.

Сербська преса повідомляє, що Міра Маркович та Марко Мілошевич заперечують обвинувачення. Вони переховуються за межами батьківщини з 2003 року. За певними даними, вони живуть у Росії. У Марка начебто є будинок в котеджному містечку Барвіха, де розташована державна дача російського президента.

Побоюючись арешту, Міра та Марко не приїздили до Сербії навіть на похорон Слободана Мілошевича в березні 2006 року. Він помер від серцевого нападу у своїй тюремній камері в голландському місті Гаага. Там колишнього президента судили за військові злочини й геноцид.

Мілошевич керував Югославією з 1997-го по 2000 рік. До того вісім років був президентом Сербії.

Зараз ви читаєте новину «Дружину Слободана Мілошевича розшукують за контрабанду цигарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути