вівторок, 04 грудня 2007 17:24

Британські поліцейські вивчатимуть польську

Констеблі східного британського графства Лінкольншир братимуть уроки польської мови. Керівництво місцевої поліції вирішило, що поліцейським потрібно краще розуміли робітників-емігрантів польського походження, яких тут проживає кілька тисяч.

— Ми хочемо, щоб наші працівники могли сказати кілька основних фраз і правильно вимовляли польські прізвища, — каже представник поліції Джон Хортон. — Ніхто не ставить за мету навчити правоохоронців вільно спілкуватися польською.

За офіційними підрахунками, в Англії проживає 750 тис. поляків. Експерти вважають, що їх більше — до 2 млн. Поляки поступово стають найбільшою національною меншиною Великої Британії.

У країні звикають до їхньої присутності. Нині найбільші мережі супермаркетів "Сейнсбері" та "Теско" продають близько 30 видів страв національної польської кухні. Тут можна купити ґольонку — свинячу ногу з гороховим пюре, фляки — рубець із відвареними овочами і біґос — страву з різних сортів м"яса та квашеної капусти.

Цього літа в містах Британії, де поляків найбільше, поліція вирішила обладнати нові дорожні знаки польською мовою. Поляки часто порушують правила, бо не розуміють, що написано на знаках.

Загалом ставлення до польських робочих у Британії позитивне. Власник транспортної компанії в Ноттінгемі Пітер Ештон каже, що штат його фірми нараховує 150 осіб, третина яких — поляки.

— Я не хочу ображати британських робітників, однак поляки — фантастично працелюбна нація. Вони завжди приходять вчасно, акуратно одягаються й ніколи не відмовляються попрацювати більше, — каже Ештон.

Зараз ви читаєте новину «Британські поліцейські вивчатимуть польську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути