Ексклюзиви
вівторок, 29 листопада 2011 07:15

Британець грає для слонів твори Бетховена

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Британець Пол Бартон грає для слонів Сонату №8 Людвіга ван Бетховена на горі Канчанабурі в Таїланді. Переїхав до цієї країни 16 років тому, щоб бути ближчим до слонів
Британець Пол Бартон грає для слонів Сонату №8 Людвіга ван Бетховена на горі Канчанабурі в Таїланді. Переїхав до цієї країни 16 років тому, щоб бути ближчим до слонів

Британський зоолог 50-річний Пол Бартон вивіз на таїландську гору Канчанабурі фортепіано, щоб грати для сліпих слонів. Каже, тварини дуже люблять музику німецького композитора Людвіга ван Бетховена.

— Ми з дружиною багато років працювали зі слонами. Любимо їх змалку, — розповідає. — Частину шляху вгору я тягнув інструмент. У мене хвора спина, але сприйняв це як виклик.

Пол грає на чорному фортепіано на висоті близько кілометра. Сліпі слони живуть при буддійському храмі на цій горі. На сеанс музики їх приводять доглядачі.

— Коли починаю грати, тварини підходять до мене майже впритул. Жують траву і слухають. Доки граю, не зрушать з місця, — говорить Пол.

Науковець планує виконувати для слонів композиції Бетховена до кінця року. Свою гру, а також звуки природи та шурхотіння тварин запише на аудіоальбом. За гроші від продажу цих дисків сподівається побудувати огорожу, щоб сліпі слони не падали з крутих схилів.

Ці тварини розрізняють інфразвуки частотою від 1 Гц. Вібрації відчувають не лише вухами, а й ногами. Чують за кілька кілометрів, як іде інше стадо слонів. Часто попереджають людей про наближення землетрусу.

Зараз ви читаєте новину «Британець грає для слонів твори Бетховена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути