вівторок, 15 квітня 2008 17:41

Берлусконі втретє стане прем"єром Італії

  Берлусконі — найбагатша людина Італії, його статки оцінюють у 12 мільярдів доларів
Берлусконі — найбагатша людина Італії, його статки оцінюють у 12 мільярдів доларів

На парламентських виборах, що відбулися в Італії вихідними, перемогу одержав правоцентристський блок 71-річного Сильвіо Берлусконі. Таким чином він втретє стане прем"єром Італії.

Берлусконі — найбагатша людина Італії, його статки оцінюють у $12 млрд. Йому належать: найбільша рекламна агенція, найбільше книжкове видавництво, три з чотирьох приватних телекомпаній, дві національні газети, 50 журналів, будівельна компанія, страхове агентство та футбольний клуб "Мілан".

Італійські аналітики вважають, що перемозі найбагатшого політика країни сприяла "нудна" передвиборна кампанія його суперників. На відміну від суперників Берлусконі завжди залишався в центрі громадської уваги. Він знаходив привід для дискусії серед найнеочікуваніших тем. Заявляв, наприклад, що жінки правих поглядів — вродливіші.

У виборах брала участь лише одна партія, яку очолює жінка — лідер неофашистського блоку Даніела Сантанке, 46 років. Італійці скаржилися, що передвиборна кампанія перетворилася на цирк, і вони не мають між ким обирати. Програми основних кандидатів — Берлусконі та лідера "лівих" Вальтера Вельтроні — майже не відрізнялися.

Коаліція Берлусконі обійшла "лівих" майже на 10%, витіснивши з парламенту майже всіх противників. Їй допоміг союз із Північною Лігою, яку називають об"єднанням диких чоловіків, що загрожують єдності країни. Якось лідер партії Умберто Боссі закликав бомбардувати кораблі нелегальних мігрантів. А його заступник з"являвся в телебаченні у футболці зі скандальними зображеннями карикатур на пророка Мухаммеда.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі втретє стане прем"єром Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути