четвер, 23 вересня 2021 07:36

"Батько їздив найманцем і в Чечню, і на Донбас"

У російській Пермі 20 вересня студент 18-річний Тимур Бекмансуров розстріляв шістьох людей в університеті. Ще 28 — постраждали.

Злочинець був першокурсником юридичного факультету. Перед нападом опублікував в соцмережі фото в шоломі й масці. В руках тримав рушницю. Написав, що з 10-го класу планував злочин і вибрав місце для нападу майже випадково.

Під час стрілянини студенти й викладачі забарикадувалися в аудиторіях. Де­які вистрибували з вікон. Злочинець встиг зробити майже 30 пострілів. Незабаром поліція оточила університет і почала евакуацію. Тимура затримали. Він отримав кілька тяжких вогнепальних поранень, проте живий.

Тимур у соцмережі розповів про підготовку до злочину, успішно пройдений тест у психіатра і навчання зі стрільби. За його словами, психіатр і психолог у поліклініці поставили йому лише кілька формальних запитань. Убивця отримав ліцензію на зброю законно. Рушницю купив у травні. Гроші на неї дали батьки.

Батько Тимура — військовий, мати — бухгалтер. Вони розлучені й живуть у різних містах. Хлопець цікавився тільки комп'ютером, за словами батька. Переважно сидів удома, на вулицю виходив зрідка. В школі захоплювався військовою тематикою і зброєю.

— Вдома вони мали зброю, — розповідає сусідка Бекмансурових. — Батько їздив найманцем і в Чечню, і на Донбас. Учив Тимура стріляти, коли той ще був дитиною.

Зараз ви читаєте новину «"Батько їздив найманцем і в Чечню, і на Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути