пʼятниця, 17 грудня 2010 01:30

Аварія розтягнулася на сім кілометрів

У вівторок через густий туман на одній з автотрас міста Ченду в провінції Сичуань на південному заході Китаю зіштовхнулися 137 машин. Аварія розтягнулася на 7 км. Постраждали дев'ять людей, усі залишилися живими.

— Автівки злітали в повітря і приземлялися на даху інших, — розповідає водій-евакуатора. — Вантажівки миттю зминали легковики.

Видимість на дорогах о дев'ятій ранку була менш ніж на 5 метрів. За 2 год. на кільцевій дорозі Ченду сталося 52 зіткнення. На кілька годин тут зупинили рух транспорту.

— Працюю у автодорожній інспекції вісім років, але ще ніколи не бачив, щоб стільки аварій сталося в одному місці, — каже полісмен Хан Тао.— Це неймовірно, що ніхто не загинув, адже було кілька лобових зіткнень. Спрацьовували подушки безпеки. Китайці роблять дуже якісні машини.

Об 1.00 дорога була вкрита склом та уламками від машин.

— Здавалося, ніби моє авто хтось опустив у молоко, — каже Чжоу, водій одного з розбитих автомобілів. — Я не міг зрозуміти, в який бік їхати. Вчасно загальмувати не встиг. Дехто звинувачував працівників дорожніх служб, які не закрили трасу через складні погодні умови. Ніхто не застеріг автомобілістів про небезпеку. Працівниця компанії, що обслуговує шосе, пояснила, що туман виник раптово, передбачити його було майже не можливо.

Зараз ви читаєте новину «Аварія розтягнулася на сім кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути