середа, 21 березня 2007 16:17

Заарештували 171 мафіозі

В італійському місті Неаполі правоохоронці заарештували людей, яких підозрюють у зв"язках з організованою злочинністю. Усього затримали 171 особу. За даними поліції, вони займалися контрабандою наркотиків.

Близько 1000 поліцейських взяли участь в операції. Її провели в рамках програми боротьби з наркобізнесом в Італії. Інформацію про злочинців оперативникам надавав один із колишніх босів неаполітанської мафії. П"ять років тому його впіймали і зробили інформатором.

Неаполітанські мафіозні сім"ї називаються "Каморра", що означає "забіяка". За останні десять років саме вони прибрали до своїх рук торгівлю наркотиками на півдні Італії.

Поліцейських здивувало, що серед затриманих було багато жінок. Часто наркотики продавали сімейні пари. Вони залучали маленьких дітей, аби передати сировину покупцям.

Жінки також нерідко забезпечують прикриття для торгівлі. Займаються родинним бізнесом: утримують магазинчики чи кафе. Саме туди клієнти приходять по наркосировину. Правоохоронці кажуть, що представниці слабкої статі активніше підключаються до наркоторгівлі самі, бо у більшості чоловіки сидять у в"язницях.

Водночас мер Неаполя 70-річна Роза Руссо Єрволіна впевнена, що навіть регулярні поліцейські рейди не врятують ситуацію. Щоб люди припинили займатися незаконним бізнесом, потрібно вирішити соціальні та економічні проблеми міста.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували 171 мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути