вівторок, 20 листопада 2007 18:48

Японці приймають ванни у молодому вині

Автор: фото: REUTERS / Toshi Maeda
  Гості на курорті в японському місті Хаконе купаються в теплому вині ”Божоле нуво”, таким чином відзначаючи Дні молодого вина. Винні ванни працюватимуть до 25 листопада
Гості на курорті в японському місті Хаконе купаються в теплому вині ”Божоле нуво”, таким чином відзначаючи Дні молодого вина. Винні ванни працюватимуть до 25 листопада

До наступного понеділка японці можуть приймати ванну з французького вина сорту "Божоле нуво" на курорті Хаконе Юнесун, що за 100 км на захід від столиці Токіо. Таким чином вони приєдналися до свята молодого вина, яке відзначають у всьому світі 16–20 листопада.

Японці купаються в напої і одночасно п"ють його. "Божоле нуво" — найпопулярніше французьке вино у Країні Висхідного Сонця. Вона є найбільшим імпортером напою цього сорту, залишивши позаду всі європейські держави.

— Для нас "Божоле нуво" означає Францію, дозволяє нам долучитися до французької культури, — каже журналістка Акіко Яжимо, яка відвідала курорт у ці дні. — Воно дуже легке. Тож наші дами із задоволенням смакують його.

"Божоле нуво" виготовляють ліонські винороби з винограду гоме, який збирають за кілька тижнів до того. У Ліоні 56 років тому й започаткували Дні молодого вина. Нову партію цього напою завжди запускають у продаж в третій четвер листопада.

У багатьох країнах гарним тоном уважається спробувати цього дня вино, яке ще кілька годин тому було у Франції. Японці випивають 11,5 млн пляшок "Божоле нуво" за рік — чверть усього обсягу виробництва у світі.

У київських супермаркетах пляшка "Божоле нуво" коштує від 65 грн.

Зараз ви читаєте новину «Японці приймають ванни у молодому вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути