вівторок, 24 вересня 2019 00:25

165 тисяч туристів не можуть повернутися додому

У Великій Британії збанкрутував найбільший туристичний оператор "Томас Кук". Понад 600 тис. туристів скасували заброньований відпочинок, 165 тис. людей не можуть повернути з курортів.

Оператор заборгував курортам і перевізникам 1,7 млрд фунтів — понад 52 млрд грн. Найближчим часом мали виплатити 200 млн фунтів, однак грошей забракло. У ніч на 23 вересня представники компанії 11 год. вели переговори з урядом, просили допомогти. Уранці повідомили про банкрутство.

— Ми вилетіли з Тунісу, — розповідає бри­танка 73-річна Аманда Рік. — Приземлилися і почули новини. Усі стійки та представництва закриті, всі рейси скасовано. Чоловік мав прилетіти наступним літаком. Консул приїхав в аеропорт. Просить не панікувати. Там понад сотню людей. Говорить, що уряд підготувався до цього. Порожні літаки вже в дорозі.

За туристами відправили 60 літаків.

— За день у Британію можуть доставити до 16 тисяч пасажирів, — каже журналіст Шон Касвальд. — А за кордоном перебувають 165 тисяч британців, які довірилися "Томасу Куку". Все розтягнеться тижні на два.

Туроператор "Томас Кук" працював 178 років. Без роботи залишилися понад 21 тис. людей у 16 країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «165 тисяч туристів не можуть повернутися додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути