Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2007 18:36

100-кілограмовий злиток золота охороняли дві пенсіонерки

Найвизначнішим експонатом у музеї японського міста Такаяма був 100-кілограмовий золотий куб. Він зберігався там вісім років. Рівень злочинності в місті низький, тому власники закладу не встановлювали в залі камер відеоспостереження, датчиків руху чи інших подібних пристроїв.

Злиток навіть не поклали під скло, хоча вартість його становила щонайменше $2 млн. Відвідувачі могли вільно торкатися дорогоцінного металу. Дирекція закладу була переконана, що грабіжники не зазіхатимуть на експонат, бо винести злиток такої ваги майже неможливо.

Однак минулої неділі до музею забігли троє чоловіків у масках і темних окулярах. Підняли куб і потягли на вулицю. Там у викраденому авто на них чекав четвертий зловмисник.

Того дня в музеї чергували 59-річна вахтерка та її колега такого ж віку. Бабусі спробували перешкодити крадіям, однак ті їх просто відштовхнули.

За кілька годин поліцейські знайшли покинутий автомобіль.

За статистикою, убивств у Японії в 30 разів менше, ніж у Росії. Зґвалтувань — у 23 рази менше, ніж у США, а крадіжок у 60 разів менше, ніж в Іспанії. Самі японці пояснюють це жорстокістю поліцейських під час затримання та допитів.

Якось американський соціолог задля експерименту залишив на вулицях японських міст 100 гаманців із грошима. У кожному лежала візитка "власника". 74 гаманці повернули за вказаною адресою або віднесли до найближчого відділку поліції.

Музей у місті Такаяма — не єдиний у країні, де був виставлений великий злиток золота. Подібний експонат є у місті Цуна. Однак той куб важить 63 кг. П"ять років тому його теж намагалися викрасти. Тоді злодії спробували витягти золото на тросах, але ті розірвалися.

Зараз ви читаєте новину «100-кілограмовий злиток золота охороняли дві пенсіонерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути