вівторок, 20 березня 2018 06:07

Жителі села зібрали $1,5 млн, аби врятувати шинок
10

Мешканці Саутстока відстояли паб, який має 500-річну історію
Фото: Swns.com
Мешканці Саутстока відстояли паб, який має 500-річну історію
Мешканці Саутстока відстояли паб, який має 500-річну історію
Мешканці Саутстока відстояли паб, який має 500-річну історію
Мешканці Саутстока відстояли паб, який має 500-річну історію

18 березня у британському Саутстоці відновив роботу унікальний 500-річний паб Packhorse.

2016 року всі 470 жителів села зібрали майже $1,5 млн, аби зберегти його у первозданному вигляді і врятувати від ріелторів. Заклад відомий тим, що його приміщення практично не змінилося із XVI ст., коли було засноване, повідомляє DailyMail.

Різьблений камінь над дверима пабу вказує, що будівлю спорудили 1674-го, проте історики стверджують, що житловий будинок існував приблизно з 1498 року. В ньому знаходяться кілька місць поховань католицьких священників, убитих у той період. У Британії йшла реформація і католиків переслідували.

Протягом 150 років право власності передавалося між сім'ями та бізнесменами, які підтримували імідж Packhorse як справжнього сільського пабу. Все змінилося, коли він перейшов до організацій-власників.

У березні 2012-го паб виставили на продаж тодішні власники. Його придбала пара бізнесменів. У лютому 2013-го сільрада внесла його до списку будівель, які мають історичне значення. Бізнесмени у жовтні того ж року виставили будинок на продаж. Сільська громада звернулася з пропозицією купити паб, але власники відмовилися. Хочуть перетворити заклад на приватний будинок з квартирами, вирішили у селі. Розпочалася війна між власниками та сільрадою.

Власники поставили умову - якщо громада збере $750 тис., то зможе купити приміщення. Селяни назбирали майже $1,5 млн. Якщо розділити на всіх порівну, то вийшло більше як $3 тис. з кожного. Дехто з ним не міг заплатити більше, ніж $65. На підтримку збережння паба виступили місцеві економісти та маловідомі зірки. Решту куштів витратили на відновлення приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сміятися і плакати" - фотограф 4 роки знімав п'яниць у барах

Першим, хто вихилив кружку пива у відновленому сільському пабі, був 87-річний Брайан Перкінс. У цьому будинку він народився, коли його сім'я заправляла пабом. Крім того, разом з дружиною, 88-річною Едіт, вони відгуляли тут весільний прийом.

"Я дуже засмутився, коли паб закрився кілька років тому. Для мене було великою честю випити першу пінту - останню радість на старості. Я народився тут, у одній з кімнат. Пізніше, тут з дружиною, ми влаштували весілля. Емілі випередила час, коли керувала цим пабом. Вона не вважала, що такі заклади призначені лише для того, щоб люди пили. Вона ваштовувала чаювання о 5-й годині і готувала вечерю", - сказав він.

Згідно з міжнародним опитуванням, заснованим на відгуках відвідувачів, сільський паб Black Swan став найкращим рестораном у світі. Паб здобув перемогу, обійшовши більш дорогих і відомих конкурентів. Опитування серед відвідувачів проводив американський сайт TripAdvisor, котрий допомагає своїм відвідувачам спланувати мандрівку та складає різноманітні рейтинги.

Зараз ви читаєте новину «Жителі села зібрали $1,5 млн, аби врятувати шинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути