понеділок, 27 вересня 2021 18:13

Велика Британія залишилася без палива - 90% заправок порожні

Велика Британія залишилася без палива - 90% заправок порожні
Уряд Великої Британії розглядає можливість призову армії для доставки палива по країні / Reuters

Відсутність водіїв вантажівок призвела до того, що більшість заправок Великої Британії залишилися без палива. Його нікому доставляти, тому що немає водіїв вантажівок.

Бензоколонки в англійських містах "пересохли" після того, як панічні покупці посилили дефіцит, скуповуючи все паливо. Про це пише Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі виходу Шотландії, її економіка втрачатиме $15 млрд на рік

У неділю черги автомобілів поверталися від заправок по всій країні, поглинаючи запаси. Це попри запевнення уряду, що країна не відчуває нестачі в паливі.

"Деякі з наших членів повідомляють, що на вчорашній день "висохли" 50 відсотків, а деякі навіть говорять про 90 відсотків заправок", - каже голова "Асоціації роздрібних торговців бензином" Браян Меддерсон.

На їх частку припадає 65% всіх АЗС Великої Британії. Люди намагаються накопичувати паливо, використовуючи каністри.

Уряд прем'єра Бориса Джонсона оголосив про план видачі тимчасових віз 5 тис. іноземним водіям вантажівок, щоб пом'якшити кризу. Після брекзиту в країні нікому возити паливо і продукти в супермаркети.

Імміграційні правила після брекзиту означають, що громадяни ЄС не можуть працювати у Великій Британії без візи, як це могло бути, коли країна була членом блоку. Лондон пручався пропозиції додаткових віз протягом кількох місяців, незважаючи на брак близько 100 тис. водіїв і попередження з різних секторів, що пандемія і брекзит погіршили ситуацію. Керівники бізнесу попередили, що візи - короткострокове рішення, яке не вирішує гостру нестачу робочої сили.

Уряд заявив, що в довгостроковій перспективі британські робітники повинні проходити навчання для роботи водіями. Для цього закликав транспортні компанії поліпшити оплату і умови праці. В останні місяці брак водіїв вантажівок також вдарив по британських фабриках, ресторанах і супермаркетах. Дефіцит завдав шкоди ланцюжкам поставок, ускладнюючи доставку товарів на ринок, і викликав побоювання щодо зростання цін напередодні Різдва.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія залишилася без палива - 90% заправок порожні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути