середа, 03 лютого 2021 12:39

У разі виходу Шотландії, її економіка втрачатиме $15 млрд на рік

У разі виходу Шотландії, її економіка втрачатиме $15 млрд на рік
Прапори Великої Британії, Шотландії та ЄС / The Guardian

За прогнозами економістів, економіка Шотландії скорочуватиметься як мінімум на $15 млрд на рік, якщо країна стане незалежною. Це більш як удвічі збільшить руйнівні наслідки для країни, ніж ті, що є від "Брекзит".

У доповіді Лондонської школи економіки і міського університету Гонконгу порахували, що вихід зі спільного ринку Великої Британії вдарить по шотландській економіці в 2-3 рази важче, ніж вихід Британії з ЄС, зважаючи на вплив на торгівлю. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія покинула Євросоюз

Центр економічних показників Лондонської фондової біржі порахував, що вплив на торгівлю Шотландії з Великою Британією та з ЄС призведе до скорочення економіки країни в довгостроковій перспективі на 6,3-8,7%. Це еквівалентно збиткам у розмірі $2,7 тис. до $3,8 тис. на душу населення в рік.

Населення Шотландії приблизно 5,5 млн осіб, а ВВП – $205 млрд. Единбург бореться з майже повним крахом експорту шотландських морепродуктів в ЄС через митний контроль після "Брекзиту".

У звіті йдеться, що Велика Британія є найбільшим і найважливішим торговим партнером Шотландії. На неї припадає 61% експорту і 67% імпорту, що в 4 рази більше, ніж торгівля з ЄС. Незалежність збільшить торгові витрати з іншою частиною Сполученого Королівства на 15-30%.

Зараз ви читаєте новину «У разі виходу Шотландії, її економіка втрачатиме $15 млрд на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути