понеділок, 12 лютого 2024 03:46

В ООН виправдали вбивство ізраїльтян. Німеччина та Франція відреагували

В ООН виправдали вбивство ізраїльтян. Німеччина та Франція відреагували
Спецдоповідач ООН із питання про права людини на палестинських територіях Франческа Альбанезе виправдала злочини ХАМАС. Фото: news.un.org

Спецдоповідач ООН із питання про права людини на палестинських територіях Франческа Альбанезе виправдала злочини ХАМАС проти Ізраїлю.

Вона заявила, що вбивства ізраїльтян були вчинені у відповідь на утиски Палестини, пише Deutsche Welle.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Секторі Гази досі функціонує 80% тунелів ХАМАС - WSJ

"Жертви 7 жовтня були вбиті не через свій іудаїзм, а у відповідь на гноблення з боку Ізраїлю", - заявила Альбанезе у відповідь на висловлювання президента Франції про "найбільшу антисемітську різанину століття".

МЗС Франції та Німеччини розкритикували слова Альбанезе.

"Виправдовувати жахливі терористичні атаки 7 жовтня і заперечувати їхній антисемітський характер - це жахливо. Робити такі заяви з ресурсами ООН - це ганьба і суперечить усьому, за що виступає організація", - заявили у МЗС Німеччини.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац звернувся до генерального секретаря ООН Антонія Гутерріша з вимогою негайно звільнити Альбанезе з посади спеціального представника Організації об'єднаних націй.

Франческа Альбанезе не вперше допускає відверто антиізраїльські випади. Її погляди давно відомі, через цю позицію в минулому дипломату навіть заборонили в'їзд на палестинські території.

В Ізраїлі представили докази причетності працівників палестинської гуманітарної місії ООН в Секторі Гази до насильства під час нападу ХАМАС на Ізраїль. Відповідне досьє надали уряду Сполучених Штатів Америки.

У документі перераховані імена і посади співробітників Агентства ООН та звинувачення на їхню адресу. Ізраїльські розвідники встановили пересування шести з них на території Ізраїлю 7 жовтня на основі їхніх телефонів. Інших відстежили через телефонні дзвінки у Газі, під час яких, як стверджують ізраїльтяни, вони обговорювали свою участь в атаці ХАМАС.

Троє інших співробітників ООН отримали текстові повідомлення з наказом з'явитися на збірні пункти 7 жовтня. А одному з них наказали принести гранатомети, що зберігалися у нього вдома.

Зараз ви читаєте новину «В ООН виправдали вбивство ізраїльтян. Німеччина та Франція відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути