понеділок, 29 січня 2024 09:26

Ізраїль надіслав до США докази причетності співробітників ООН до ХАМАСу

Ізраїль надіслав до США докази причетності співробітників ООН до ХАМАСу
В Ізраїлі вважають, що деякі співробітники гуманітарної місії ООН причетні до діяльності ХАМАС. Фото: gettyimages.com

В Ізраїлі представили докази причетності працівників палестинської гуманітарної місії ООН в Секторі Гази до насильства під час нападу ХАМАС на Ізраїль.

Відповідне досьє надали уряду Сполучених Штатів Америки, повідомляє The New York Times.

У документі перераховані імена і посади співробітників Агентства ООН та звинувачення на їхню адресу. Йдеться також про те, що ізраїльські розвідники встановили пересування шести з них на території Ізраїлю 7 жовтня на основі їхніх телефонів. Інших відстежили через телефонні дзвінки у Газі, під час яких, як стверджують ізраїльтяни, вони обговорювали свою участь в атаці ХАМАС.

Троє інших співробітників ООН отримали текстові повідомлення з наказом з'явитися на збірні пункти 7 жовтня. А одному з них наказали принести гранатомети, що зберігалися у нього вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Секторі Гази досі функціонує 80% тунелів ХАМАС - WSJ

Ізраїльтяни назвали десять співробітників Агентства ООН членами ХАМАС. Ще один, за їхніми словами, був пов'язаний з іншою бойовою групою - "Ісламський джихад".

Окрім того, семеро обвинувачених також були вчителями в школах БАПОР, де викладали учням математику і арабську мову. Двоє інших працювали в школах на інших посадах. Решта троє описані як клерк, соціальний працівник і завідувач комори.

Найдетальніші звинувачення в досьє стосуються шкільного психолога з Хан-Юніса на півдні Гази, якого звинувачують у тому, що він разом зі своїм сином працював над викраденням жінки з Ізраїлю.

А соціального працівника з Нусейрата в центральній частині Гази звинувачують у тому, що він допоміг доставити тіло загиблого ізраїльського солдата в Газу, а також розподіляв боєприпаси і координував транспортні засоби в день нападу.

У неділю Ізраїль та ХАМАС провели переговори щодо посередництва в угоді про заручників. Ініціаторами переговорів виступили Катар, Сполучені Штати та Єгипет.

У канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю перемовини назвали "конструктивними". Проте суттєві прогалини залишаються.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль надіслав до США докази причетності співробітників ООН до ХАМАСу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути