Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2024 15:35

Санкції будуть перешкоджати російській оборонній промисловості - британська розвідка

Санкції будуть перешкоджати російській оборонній промисловості - британська розвідка
Санкції порушують російські шляхи поставок. Фото: pixabay.com

Ймовірно, санкції будуть перешкоджати ключовим ресурсам російської оборонної промисловості.

Ізоляція Росії обмежує кількість країн, з якими вона може безпосередньо торгувати. Також збільшиться час і вартість придбання товарів, повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter.

Дослідження Інституту економік, що розвиваються Банку Фінляндії, свідчать про те, що треті країни встановлюють цінові надбавки у понад 60% за експорт певних санкційних товарів до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри санкції у Росію завозять елітні авто - розслідування УП

"Хоча Росія збільшила виробництво ключових боєприпасів, які найбільш активно використовуються в Україні, таких як артилерійські снаряди, вплив санкцій, ймовірно, найбільший на більш передові та складні системи озброєнь Росії. Ці системи у виробництві та розробці майже напевно мають підвищену залежність від іноземних компонентів і технологій", - йдеться у повідомленні.

Ймовірно, санкції будуть і надалі порушувати як пропозицію, так і попит на російський експорт зброї, а також значно ускладнювати механізми оплати Росії. Це майже напевно сприяло значному скороченню російського експорту зброї та збільшенню затримок у постачанні, включно з деякими з її найважливіших клієнтів, що залишилися.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, частка Росії у світовій торгівлі зброєю впала до 11% у період з 2019 по 2023 рік порівняно з 21% у період з 2014 по 2018 рік.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав партнерів передати заморожені російські активи. Країни G7 намагаються узгодити план конфіскації $300 млрд таких активів, повідомили ЗМІ. За оцінками Світового банку, відновлення України може коштувати близько $411 млрд.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена підтримує законопроєкт, який дозволить конфіскувати близько $300 млрд заморожених російських активів і направити ці кошти на відбудову України.

Зараз ви читаєте новину «Санкції будуть перешкоджати російській оборонній промисловості - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути