Ексклюзиви
субота, 07 вересня 2024 20:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусь залетіли російські дрони, Лукашенко підіймав літаки і вертольоти - Беларускі Гаюн

У ніч із 6 на 7 вересня на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed і, ймовірно, вперше зайшов також один розвідувальний російський БПЛА типу Supercam.

Про це повідомив Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

"Перший "шахед" зайшов із Чернігівської обл. України у напрямку Лоєва близько 23:20 і вже через 40 хвилин вилетів назад до України у напрямку Київського водосховища", - пишуть.

Згодом, за даними "Беларускі Гаюн", було шість заходів "шахедів", а вранці до Білорусі залетів розвідувальний БПЛА типу Supercam.

Автор: t.me/Hajun_BY
  Вночі у Білорусь залетіли "шахеди", повідомив "Беларускі Гаюн"
Вночі у Білорусь залетіли "шахеди", повідомив "Беларускі Гаюн"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держприкордонслужба України прокоментувала заяви Лукашенка

Крім заходів у Гомельську область Білорусі, минулої ночі один із "шахедів" залетів до Брестської обл. у районі Пінська і продовжив рух на північ, повідомили.

"Цей "шахед" зайшов у Гродненську область і долетів до Кореличів і Новогрудка, тримаючи курс у напрямку кордону з Литвою. Цей шахед міг пролетіти над Білоруссю на північ ≈200 км, що з ним трапилося далі - невідомо", - розповіли.

"Беларускі Гаюн" повідомляє, що з аеродрому Барановичі винищувачі ВПС РБ злітали чотири рази, з Мачулищ двічі піднімалися вертольоти.

"Авіація була помічена не тільки на півдні країни, але також і на самій півночі - у районі Острівця і Вілейки, що може говорити про те, що до півночі країни міг долетіти не один, а два шахеди", - пишуть.

Раніше у білоруському генштабі заявляли, що вночі 5 вересня на територію країни залетіли російські безпілотники і їх збивали. Однак там зробили вигляд, що не знають, звідки БПЛА були запущені.

Перед цим "Беларускі Гаюн" повідомляв, що вночі на 29 серпня під час повітряної атаки РФ проти України один із дронів залетів на територію Білорусі у Єльському районі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусь залетіли російські дрони, Лукашенко підіймав літаки і вертольоти - Беларускі Гаюн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути