Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2024 13:52

Найближче десятиліття буде ключовим для України - Безсмертний

Найближче десятиліття буде ключовим для України - Безсмертний
Політик і дипломат Роман Безсмертний каже, що річницю незалежності Україна зустрічає в моральній та духовній стійкості. Фото: Сергій Старостенко

Найближче десятиліття буде ключове для України у плані визначення перспектив, рейок, на які вона стане, ролі, яку гратиме у світі.

Важливо, що річницю незалежності Україна зустрічає в моральній та духовній стійкості. Таку думку в в інтерв'ю журналу "Країна" висловив політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Те, що Україна витримала російську агресію і одинадцятий рік веде війну, підтверджує, що до атрибутів української державності додано духовну міць нації та держави, витримку суспільства. Це вік дорослішання, коли державі можна і треба ухвалювати рішення як цілісному суспільному організму. Найближче десятиліття буде ключове для України у плані визначення перспектив, рейок, на які вона стане, ролі, яку гратиме у світі", - зазначив Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заметушився. Чого йому не сидиться в Москві

Політик наголосив, що важливість нинішнього часу в тому, що маємо суспільну єдність, яка є основою будь-якої держави.

"Суспільство лише тоді підіймається до стану державотворення, коли воно готове бути одержавлене. Мрії про державу та здатність її створити - це різні речі. Держава як інститут формується тільки тоді, коли суспільство вироб¬ляє всі необхідні засади для її існування. До цього часу нас ідентифікували за братами Кличками, Андрієм Шевченком, борщем, галушками. З погляду масової культури, такий підхід повинен мати місце. Але це не є основою, фундаментом для держави. А от моральна стійкість - це основа основ державного будівництва. Українське суспільство не лише створило державу, а і, як показала війна, готове її захищати, втрачаючи життя своїх синів і дочок", - додав Безмертний.

Повну версію читайте в журналі "Країна" або за посиланням.

Синьо-жовтий прапор єднає, він надихає, "синьо-жовтий – це Україна". На цьому наголосив президент Володимир Зеленський у День державного прапора.

"Коли бачимо синьо-жовтий прапор, думаємо не лише про знайомі пейзажі, але й про своїх людей, які люблять Україну", - йдеться в опублікованому президентом відеоролику.

Зараз ви читаєте новину «Найближче десятиліття буде ключовим для України - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути