Ексклюзиви
субота, 07 вересня 2024 20:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО сказали, чому небо над Україною досі не закрите

У НАТО сказали, чому небо над Україною досі не закрите
Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс. Фото: radiosvoboda.org

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що участь країн-партнерів у збитті російських ракет і безпілотників, що пролітають над заходом України і наближаються до їхнього повітряного простору, може не бути "найефективнішим способом розв'язання проблеми".

Слова Брекельманса наводить "Радіо Свобода".

"На мою думку, це обмежені переваги. Незалежно від того, чи переважають вони ризики, які можуть виникнути. Якщо ви поставите, наприклад, свої системи ППО на кордоні з Україною, то вони покриють лише відносно невелику територію. У такому випадку це означало б, що вам потрібно мати літаки в небі, щоб захистити Україну. Тоді, звичайно, виникне ризик прямого зіткнення між ВПС НАТО та Росією", - заявив нідерландський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров розповів про пріоритети України на "Рамштайні"

"Треба завжди шукати креативні шляхи допомоги Україні. Але ми також у кожному випадку маємо зважувати, чи вигоди переважають ризики. Поки що різниці немає. Таке схвалене рішення", - сказав Брекельманс.

Найбільшою проблемою, з якою зіткнулася Україна під час російської збройної агресії, є страх союзників ескалації під час ухвалення рішень, сказав колишній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО сказали, чому небо над Україною досі не закрите». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути