середа, 21 червня 2017 05:11

Пентагон: Україна може отримати летальну зброю

Пентагон: Україна може отримати летальну зброю
У Пентагоні не виключили надання Україні летальної зброї. Фото: ВКурсе.ua

США не виключають, що в майбутньому нададуть летальну оборонну зброю Україні. Про це заявив представник Пентагону Джефф Девіс, інформує Star Tribune.

При цьому в оборонному відомстві США відзначили, що плани з надання летального зброї оцінюються в кожному конкретному випадку.

"У минулому ми не надавали Україні летальна оборонну зброю, але ми також не виключаємо можливість зробити це в майбутньому", - сказав представник Пентагону.

Поект федерального бюджету США на 2018 фінансовий рік передбачає допомогу Україні за різними програмами на загальну суму близько 350 млн дол., у тому числі можливість надання Україні летального зброї оборонного призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-генсек НАТО закликав США допомогти Україні летальною зброєю

Нагадаємо, Білий дім запропонував 22 травня бюджету на 2018 фінансовий рік обсягом 4,1 трильйона доларів.

У документі говориться, що "бюджет повинен зробити безпеку американців пріоритетом номер один.., бюджет акцентує увагу на національної та громадської безпеки". "У 2018 році видатки на оборону збільшаться на 54 мільярди доларів, що компенсується шляхом цілеспрямованих скорочень інших програм", - йдеться в документі.

США планують витратити в 2018 фінансовому році порівняно з 2017 роком на 29,1% менше на Державний департамент і "інші міжнародні програми". За даними The Wall Street Journal, це рішення вплине на надання допомоги таким країнам, як Україна, Пакистан, Лівія, Туніс, Ліван, Колумбія, Філіппіни і В'єтнам.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон: Україна може отримати летальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути