середа, 13 жовтня 2021 12:36

Через брекзит британці можуть залишитися без різдвяних подарунків

Через брекзит британці можуть залишитися без різдвяних подарунків
Контейнери перенаправляються в інші порти Європи, тому що Фелікстоу перевантажений / BAV MEDIA

Велика Британія зіткнеться з пробілами до Різдва, оскільки контейнери з іграшками й електротоварами відвозять нерозвантаженими з найбільшого порту країни. Склади переповнені й не можуть більше приймати товарів.

Судноплавні компанії відводять суди від британського порту Фелікстоу після того, як там закінчилися складські приміщення. Порт біля міста Саффолк зазвичай обробляє близько 36% імпорту й експорту британських контейнерів, більшу частину яких становлять іграшки та меблі. Про це пише The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія залишилася без палива - 90% заправок порожні

Проблему описали як "ідеальний шторм", спричинений нестачею водіїв вантажівок для перевезення контейнерів, через брекзит і відтік європейських водіїв, обмеження в портах з причин пандемії і різке збільшення імпорту.

Кораблі з Фелікстоу перенаправляють в інші європейські порти, де для поставок до Великої Британії використають дрібніші судна. Деякі з найбільших суден з 20 тис. контейнерів очікували біля Фелікстоу до тижня часу.

Британії бракує близько 100 тис. водіїв. Порушено роботу низки секторів економіки - від роздрібної торгівлі до вивезення сміття. Уряд недавно задіяв військових для допомоги в доставці палива на заправки і видав невелику кількість віз іноземним водіям.

Раніше також виробники продуктів харчування і супермаркети Великої Британії попереджали, що порожні полиці можуть зберегтися протягом сезону відпусток в кінці року, якщо уряд не вживе заходів для полегшення нестачі робочих рук і водіїв вантажівок, викликану брекзитом і пандемією.

Зараз ви читаєте новину «Через брекзит британці можуть залишитися без різдвяних подарунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути