Ексклюзиви
середа, 23 грудня 2020 19:34

Більше половини дорослих мають зайву вагу

Більше половини дорослих мають зайву вагу
Молодий китаєць лікується, щоб схуднути / Getty Images

За офіційними даними, більше 50% дорослого населення Китаю чи понад півмільярда людей в країні страждають від надмірної ваги. 16,4% потерпають від ожиріння.

Ці цифри значно зросли з 2002-го, коли 29% дорослого населення мали зайву вагу. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї штрафуватимуть за харчові відходи чи недоїдені страви

Швидкий економічний ріст країни в останні десятиліття призвів до серйозних змін у способі життя, раціоні харчування і звичках займатися спортом. У жовтні Пекін оприлюднив плани боротьби зі зростаючим рівнем ожиріння. Надлишкова вага збільшує ризик ряду захворювань, включаючи хвороби серця, інсульт і діабет.

Під час пандемії проблема ожиріння знову стала об'єктом уваги влади, бо дослідження показали, що люди з надмірною вагою чи ожирінням частіше страждають від серйозних ускладнень чи смерті від Covid-19.

В урядовому звіті вказується, що причиною надмірної ваги, перш за все, стає зниження рівня фізичної активності. Менше чверті дорослого населення займаються фізичними вправами більше одного разу на тиждень. Також причинами є збільшення вживання м'яса і низьке споживання фруктів.

"Багато дорослих китайці зараз занадто мало займаються спортом, знаходяться під великим емоційним стресом і мають нездоровий графік роботи", - каже дієтолог з міста Харбін Ван Дань.

Китай - не єдина країна, в якій в останні роки спостерігають зростання кількості людей з надмірною вагою чи ожирінням. Раніше в цьому році ВООЗ повідомила, що рівень ожиріння у світі з 1975-го потроївся. Зокрема, в країнах з низьким і середнім рівнем доходів. За оцінками ВООЗ, в 2016-му майже 40% дорослого населення світу мали надлишкову вагу і 13% страждали ожирінням.

Крихітна держава Перської затоки Катар – країна, де найбільше людей з зайвою вагою - більше 70% людей страждають надмірною вагою чи ожирінням.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини дорослих мають зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути