середа, 21 лютого 2024 07:52

64-річний рекорд: температура в Китаї різко впала на 50 градусів
4

У Китаї різко похолодало одразу на понад 50 градусів.

Температура за дві доби впала з -1,6℃ до -52,3℃, побивши всі можливі історичні рекорди регіону Сіньцзян, повідомляє Reuters.

"Китай бореться з найсуворішими похолоданнями за останні 60 років. Першими жертвами погоди стали тварини: на одному з озер у лід вмерзли тисячі птахів. Глибокі заморозки ускладнили поїздки по країні. Через хуртовини і крижані дощі мандрівники затримуються на залізних і автомобільних дорогах", - пише видання.

У вкрай західному регіоні КНР Сіньцзяні температура побила 64-річний рекорд. Найнижчу температуру по країні фіксували торік у січні. Вона становила -53°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надпотужний землетрус у Китаї - кількість жертв знову зросла

За кілька днів холоду і снігу лише на Алтаї постраждало 853 км доріг. Це спонукало дорожні органи відправити 47 транспортних засобів та 86 рятувальників для прибирання снігу. У постраждалих від морозу регіонах також закрили безліч доріг.

Тим часом синоптики підняли попередження про заморозки в Китаї до другого за важливістю рівня. По всій країні очікується різке зниження температури, яке триватиме до четверга.

Екстремальні погодні умови в Китаї за останній рік варіювалися від піщаних бур до проливних дощів і рекордної палючої спеки влітку, а також декількох тайфунів.

Минулими вихідними сильні піщані бурі накрили кілька міст у КНР.

У Китаї серія лавин, що зійшли після багатоденних снігопадів, буквально поховала 6 км автодоріг. У Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР близько 1 тис. туристів опинилися у пастці у віддаленому курортному селищі Хему.

Зараз ви читаєте новину «64-річний рекорд: температура в Китаї різко впала на 50 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути