неділя, 28 квітня 2024 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський звернувся до світу через російський терор

Зеленський звернувся до світу через російський терор
Президент Володимир Зеленський показав кадри з наслідками російського терору. Фото: скріншот

Російський терор проти України можливий лише тому, що зброї та рішень для захисту життя в нас поки що менше, ніж у Росії здатності руйнувати.

На цьому наголосив президент Володимир Зеленський. Він опублікував у соцмережах кадри з наслідками терористичних атак РФ по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ частіше атакує Україну модернізованими ракетами - Євлаш

"Усі знають, якими ефективними є "петріоти", "айріси", "насамси", "гоуки" та інші сучасні системи захисту неба. Вони потрібні зараз тут, в Україні: у Харкові, Дніпрі, Одесі, Миколаєві, Херсоні, на Донбасі та інших наших містах, які зазнають російських ударів", - зазначив президент.

За його словами, кожен лідер, кожна держава, кожен посол, які допомагають Україні із ППО зараз, є не лише рятівниками життя, а й тими, хто зменшує російську спокусу воювати.

"Що менше Кремль досягатиме терором, то більше вони будуть зацікавлені в пошуку миру. Ми маємо примусити Росію до цього всі разом", - додав Зеленський.

У ніч на 28 квітня російські загарбники знову атакували Україну з повітря. Зокрема, ворог випустив чотири БпЛА типу Shahed-131/136, зенітну керовану ракету С-300 та п′ять безпілотників невстановленого типу.

Українські військові знищили усі чотири дрони Shahed на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині та Кіровоградщині. А також один безпілотник невстановленого типу на Миколаївщині.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський звернувся до світу через російський терор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути