понеділок, 25 грудня 2023 08:50

Надпотужний землетрус у Китаї - кількість жертв знову зросла
7

Смертельний землетрус сколихнув Китай
Фото: eastnews.ua
Смертельний землетрус сколихнув Китай
Смертельний землетрус сколихнув Китай
Смертельний землетрус сколихнув Китай
Смертельний землетрус сколихнув Китай

Кількість жертв одного з найпотужніших землетрусів у Китаї знову зросла.

Xinhua із посиланням на місцеву владу повідомляє про щонайменше 149 загиблих. Ще дві людини після тижня пошуків вважаються зниклими безвісти.

"Про виявлення ще одного загиблого в понеділок повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій провінції Цинхай, де кількість жертв збільшилася до 32 людей. Епіцентр підземних поштовхів знаходився на глибині 10 кілометрів на межі гірських районів північно-західних провінцій Ганьсу і Цинхай, де проживають представники народності Хуей, етнічної меншини з мусульманською ідентичністю", - сказано в повідомленні.

Найбільших збитків землетрус завдав Ганьсу. Повідомляється про понад 200 тис. повністю зруйнованих будинків. Ще 15 тис. осель знаходяться на межі руйнування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країну накрила негода: повінь забрала життя понад 170 людей

Станом на вечір п'ятниці, в цій провінції загинули 117 людей. Ще понад 780 осіб госпіталізовані з травмами.

Місцева влада пояснює масштабні руйнування відносно неглибоким заляганням епіцентру землетрусу та м'якими осадовими породами, з яких складаються гірські масиви.

"Сільські будинки місцевих жителів не були пристосовані до таких поштовхів. Більшість зруйнованих осель побудовані багато років тому з використанням дерев'яних і цегляних конструкцій та утрамбованої землі, тому не витримали потужного землетрусу", - звітують там.

18 грудня на північному заході Китаю пізно ввечері стався потужний землетрус магнітудою 6,2 бали. Він завдав масштабних руйнувань і пошкоджень та призвів до численних людських жертв.

У пошуково-рятувальних операціях у постраждалих районах беруть участь понад 1 тис. рятувальників, військових і волонтерів. Для пошуку задіяні високотехнологічні космічні супутники дистанційного зондування планети та безпілотні літальні апарати.

Зараз ви читаєте новину «Надпотужний землетрус у Китаї - кількість жертв знову зросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути