четвер, 23 серпня 2007 07:06

За літо водолази врятували трьох людей

Протягом купального сезону на Вінниччині потонули 76 дорослих і 10 дітей. Водолазам обласної рятувальної станції у Вінниці вдалося врятувати трьох потопельників — двох чоловіків та жінку.

— Зо два місяці тому біля "Хіміка" чоловік років тридцяти намагався перепливти річку, — розповідає вінницький водолаз 35-річний Олександр Пономарьов. — Десь на середині ми побачили, що він тоне, стали витягувати. Він прийшов до тями та ще й накричав на нас. Сказав, що зміг би перепливти.

Ще двох людей врятували місяць тому неподалік острова Фестивальний. Жінку витягли буквально за коси. Водолази кажуть, купатися біля острова небезпечно — мілина там різко переходить у глибокий обрив.

Вінницька рятувальна станція — єдина в області. На ній працюють вісім рятувальників.

— Найважче рятувати людей по селах, — каже 64-річний водолаз Микола Кулик, який має стаж 40 років. — Поки туди доберешся, однозначно нікого живим не витягнеш. Найчастіше тонуть діти. У селах нема облаштованих пляжів, а на дні дуже часто трапляється каміння або зламані дерева.

Спорядження водолазів застаріле. Човен уже п"ять років, як списаний. За годину ходу по воді двигун "їсть" 25 л бензину. Станції на добу виділяють 20 л.

Зараз ви читаєте новину «За літо водолази врятували трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути