четвер, 26 лютого 2009 18:52

Подушка із гречаного лушпиння лікує храп

20-річна Лілія Тищенко з Ладижина рік тому придбала подушку за 135 грн.

— Вона наповнена гречаним лушпинням, — розповідає Лілія. — Нарешті знаю, що таке спати зручно і висипатися. Як не ляж — ніщо не муляє і не колить. Таку ж подушку привезла мамі — у неї алергія на пух, а поролонових вона терпіти не може. Гречаною подушкою мама теж задоволена. Вже місяць на ній спить — і ніякої алергії. Ще й каже, морщини на обличчі почали розгладжуватися.

Натуральний наповнювач поглинає вологу і зберігає постійну температуру. Тому такі подушки рекомендують дітям та людям із підвищеним потовиділенням.

На Глибочанському млині Тростянецького району гречане лушпиння лежить насипом просто неба.

— Із тонни гречки виходить 28 відсотків лупи — так у нас називають оболонку від гречки, — каже власник млина Олексій Суховітрук. — Літом приїздила до нас знахарка з Києва, набрала два мішки для подушок. Це природний екологічно чистий біоенергетичний наповнювач. Сам не користувався, але кажуть, хто спить на такій подушці, той не хропе.

Вироби з лушпинням слід пилососити раз на два місяці. Вологи вони не бояться, кліщі, як у пір"ї, не заводяться.

— Я родом із Житомирщини, але дуже довго жила в Естонії. Там бачила китайські валики під шию, наповнені гречаною лузгою, — згадує 54-річна цілителька Ольга.— Коли переїхала в Київ, почала себе неважно почувати, дуже розболілися кості. От тоді й згадала про китайські валики. Літом гостювала у подружки в Тростянецькому районі, звідтіля привезла гречану лузгу. Пошила матрац і валик. Почувати себе стала куди ліпше.

Цілителька каже, що валик обов"язково має бути вашого розміру: довжина валика — відстань від кисті до ліктя, діаметр — довжина плеча.

Зараз ви читаєте новину «Подушка із гречаного лушпиння лікує храп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути