середа, 29 грудня 2010 15:58

Пишуть вулиця Кота Матроскіна замість Матроса Кошки

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Працівниці сортувальної дільниці Вінницького центру обробки та перевезення пошти
Працівниці сортувальної дільниці Вінницького центру обробки та перевезення пошти

О  4.00 у двір вінницького центру обробки та перевезення пошти заїжджає "газель". Працівники відчиняють люкове вікно та запускають конвеєрну стрічку. Водій витягає мішки з пресою та листами.

Із візками чекає персонал сортувальної дільниці. У зміні 14 осіб. Майже всі жінки. Пачки газет і журналів кладуть на довгу рухому стрічку. Напроти транспортера — кілька рядів мішків,  на яких написано назви населених пунктів.

— Посортовані листи стосами кидаємо у гравітаційний спуск у кінці конвеєра. Вони падають у спеціальне відділення на першому поверсі, звідки їх грузять у машини і розвозять по райцентрах, — розповідає заступник начальника центру 60-річна Тетяна Осіпова. — У святкові дні дівчата пересортовують до тисячі мішків за сутки. Найбільша загруженість  із 25 грудня до 10 січня. Тепер знов вертається мода на листи поштою.

— Найпоширеніші вітальні листівки — розміром "євростандарт" 220 на 110 міліметрів, — каже 51-річна Євгенія Білан. — Дуже багато вітальних листівок із-за кордону та листів клієнтам від "Клуба семейного досуга", "Mетро", "Ейвон" та "Сільпо".

— Найсмішніше сортувати листи від росіян, — додає 48-річна Тамара Селюкіна. — У Вінниці є вулиця Матроса Кошки, а часом пишуть "вулиця Кота Матроскіна". Або замість села Сокиринці у Вінницькому районі — село Топоринці. Буває, отримуємо листи без назви вулиці. Чи пишуть ім'я, прізвище, рік народження та номер телефону на конверті. Ми таких листів ніколи не викидаємо. Телефонуємо на довідку та дописуємо повну адресу.

У Вінницькій області працюють 676 відділень Укрпошти. Звичайний лист доходить до адресата за три-чотири доби.

— До райцентрів термін пересилання збільшується ще на добу, — пояснює 47-річна Надія Бондаренко. — Листи перевозять автодорогами. Укрпошта відмовилася від послуг залізниці.

Кожен відправив не менше чотирьох есемесок

Найбільше СМС-повідомлень надсилають новорічної ночі.

— Новорічної ночі 2010 року в мережі "Київстар" абоненти відправили понад 79 мільйонів смс-повідомлень. У перерахунку на одного абонента це в середньому чотири штуки, — розказує Наталія Дадівєріна, представник "Київстар".

Абоненти МТС в Україні відправили торік новорічної ночі 82 млн СМС.

Зараз ви читаєте новину «Пишуть вулиця Кота Матроскіна замість Матроса Кошки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути