четвер, 08 листопада 2007 07:10

Олександр Мороз підробляв копчену рибу

2 листопада міліція закрила підпільний цех у селі Дібрівка Хмільницького району Вінницької області. Тут виготовляли копчену скумбрію та горбушу.

У травні 28-річний житель Хмільника Вадим Горобчук обладнав цех у покинутій фермі. За тиждень робили близько 4 т копченої риби. Продавали у Вінниці на ринку по вул. Папаніна.

— Ні на куплену сиру рибу, ні на остаточний товар не було сертифікатів, — пояснює начальник відділу ветеринарної міліції Павло Дармограй. — Підприємство діяло в жахливих антисанітарійних умовах.

У підпільному цеху працювало двоє найманих робітників із Дібрівки. За роботу отримували по 600 грн на місяць.

— Це хароша зарплата для села, — розповідає працівник 30-річний Олександр Мороз.— Ми ж не знали, чи в хазяїна воно легальне, чи нє. Главне, що гроші воврємя платив. Зараз ніхто з частніків не оформляє нормально по трудовій і з медкомісіями.

Під час перевірки на підприємстві було 500 кг готової продукції на суму 7,5 тис. грн. Рибу утилізували на Тульчинському переробному заводі. Господаря підприємства затримали. Йому загрожує штраф 300–1200 грн.

Від початку року відділ ветеринарної міліції виявив на Вінниччині п"ять схожих рибопереробних підприємств. Вилучили 103 т продукції.

— Такі підпільні цехи негативно впливають на купівлю продукції серйозних рибопереробних підприємств, — пояснює менеджер рибопереробного підприємства у Вінниці "Бріз "Т" Тетяна Мандрика. — Неліцензійною продукцією люди часто отруюються. А потім рибні пресерви (на відміну від консервів, не піддають тепловій обробці. — "ГПУ") просто ігнорують. Мовляв не сподобалося.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мороз підробляв копчену рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути