Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 19:27

Міністр культури привезе до Вінниці кілька почесних звань

Автор: фото надане Світланою Фицайло
  Під час репетиції прем’єрної вистави ”Лісова пісня” у вінницькому драмтеатрі. Режисер-постановник Таїсія Славінська зібрала для постановки цих молодих акторів
Під час репетиції прем’єрної вистави ”Лісова пісня” у вінницькому драмтеатрі. Режисер-постановник Таїсія Славінська зібрала для постановки цих молодих акторів

16 жовтня творчим вечором "Явився світові театр" розпочнеться 75-й ювілейний сезон вінницького театру ім. Садовського. 17 та 18 жовтня глядачам покажуть дві прем"єри — "Хелемські мудреці" за п"єсою єврейського драматурга Мойше Гершензона та "Лісову пісню" за Лесею Українкою.

— Творчий вечір складатиметься з трьох частин, — розповідає керівник літературно-драматичної частини театру Світлана Фицайло. — Спочатку покажемо кіноновелу про творчий шлях театру. Потім невеликий концерт-експромт "Це не просто": екскурс по виставах "Одруження Фігаро", "Майська ніч", "Потрібен брехун". Уривки будуть дещо перероблені.

На святкування ювілею запросили колег із національних театрів ім. Заньковецької (Львів) та ім. Франка (Київ), а також міністра культури Василя Вовкуна.

— У нас він починав працювати, — пояснює Фицайло. — А ще міністр має нові звання для наших акторів. Одне буде народного артиста України і кілька заслуженого.

Режисером-постановником вистави "Хелемські мудреці" став заслужений діяч мистецтв України Вадим Сікорський. Працює у Львівському національному театрі ім. Заньковецької. Ставить вистави в Україні та за кордоном.

— Він нас побачив під час фестивалю у Чернівцях, був головою журі, — продовжує Світлана Володимирівна. — Виявив бажання попрацювати з нами. "Хелемські мудреці" — це комедія-притча. У ній не лише гумор, а й мудрість. Із цією виставою місяць тому ми були на фестивалі "Мандруючі зірки" у Києві.

Спектаклі підготували за два місяці

Сюжет "Лісової пісні" дещо відрізнятиметься від твору Лесі Українки.

— П"єса поставлена більше на пластиці і танцях, — веде далі Фицайло. — У цьому задіяна вся молодь театру.

У "Лісовій пісні" режисер-постановник Таїсія Славінська використала музику українського етнохаус-гурту "ДахаБраха".

Обидві спектаклі підготували за два місяці.


Початок творчого вечора та вистав о 18.30. Квиток 10–30 грн. Придбати їх можна в касі театру. Довідки за тел. 8 (0432) 56 20 36, 67 09 07. Адреса: м. Вінниця, вул. Театральна, 13.

Зараз ви читаєте новину «Міністр культури привезе до Вінниці кілька почесних звань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути