понеділок, 01 вересня 2008 18:19

Літаки не піднялися в небо через негоду

Кілька тисяч людей прийшли подивитися військові літаки в аеропорту "Гавришівка" за 11 км від Вінниці. 30 серпня до Дня авіації військові показали публіці майже все, що є на озброєнні вітчизняних Повітряних сил. Гостей безкоштовно привозили на летовище й частували.

— Дуже холодно, — кутається в куртку 16-річна вінничанка Леся Боярчук. Температура повітря +16°С. — Але я нікуди звідси не піду.

Через негоду авіашоу не відбулося. У небо піднімалися моделі літаків. Великі — стояли.

— Фотографуй, — каже Тетяна Волощук своєму хлопцеві, сідаючи в кабіну винищувача МіГ-29.

Дівчина поправляє зачіску, усміхається. На місце в кабіні літака чекає ще десяток відвідувачів виставки. Тетяна боязко ступає трапом і спускається.

Демонстрували винищувачі МіГ-29 та Су-27, штурмовик Су-25, фронтовий бомбардувальник Су-24М, гелікоптер Мі-8, учбовий Л-39, військово-транспортний Ан-26.

— Люблю авіацію. З дитинства захоплююся військовими літаками. Тут є не всі літаки, які хотів побачити — стверджує 28-річний вінничанин Роман Колобков. — Маю на увазі стратегічні бомбардувальники, яких вже немає на озброєнні наших Повітряних сил.

Гості подивилися святковий концерт авіаторів, скуштували армійської каші з польової кухні.

Цьогоріч із вінницького аеропорту не відбувся жоден пасажирський рейс. Влада обіцяє, що з 2009-го літаки курсуватимуть і за кордон. Цього року очікують на чартерні рейси з Ізраїлю хасидів-паломників.

Зараз ви читаєте новину «Літаки не піднялися в небо через негоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути