пʼятниця, 20 червня 2008 18:09

Ганна Шевчук тримала 2-річну доньку у клітці-ліжку

Ганна Шевчук, 38 років, із села Кукули Піщанського району посадила 2-річну доньку Наталку в дерев"яне ліжко. Зверху забила його дошками. Їжу дитині передавала через бильця. Це побачили знайомі, які прийшли в гості до жінки. Дівчинка була в якихось пухирцях, мала воші. Вони повідомили про це в сільраду.

Родина давно була під наглядом соціальних працівників та медиків. Ганна живе зі співмешканцем та донькою. Її старший син Олексій виховується в інтернаті. Жінка час од часу брала його додому.

— Ця кризова сім"я постійно перебувала на контролі сільської ради та нашої служби, — розповідає Наталя Грушевська, начальник служби у справах дітей Піщанської райадміністрації. — Наші працівники виїздили на засідання опікунської ради в село. Ганна обіцяла виправитися, тому вирішили дати їй шанс. Жінка цього не зробила, й ми вже зібрали документи на позбавлення її батьківських прав.

У Кукулах нам показали, де живе Шевчук. Вона вагітна третьою дитиною.

— Це правда, що ви тримали дитину в ліжку під дошками? — запитую.

— Ні! Що ви? Ось які в мене порядки, — жінка показує на дитяче ліжко. Вона розібрала ту споруду, навела порядки в хаті, після того, як її доньку забрала "швидка". — Я своїх дітей нікому не віддам.

Говорять, що насправді на попередження сільради забрати дітей, Ганна відповідала: "Нічого, ще народжу".

Наталка нині перебуває в дитячому відділенні Піщанської райлікарні. Вона з усмішкою зустрічає кожного, хто заходить до палати. Радіє будь-яким проявам уваги. Дівчинка не розмовляє, але готова поділитися останнім. Одразу почала протягувати печиво, яке лежало в неї на тумбочці. Медики кажуть, що дитина була в занедбаному стані через недогляд.

За 2007 рік у Піщанському районі через соціальне неблагополуччя із сімей забрали 28 дітей.

2003-го в селі Клекотин Шаргородського району батьки теж закрили в ліжку-клітці 3-річних близнюків Віталія й Івана та їхню сестру Ганну, 2 роки. Казали, що діти заважають господарювати. Малюків забрали в інтернат. Туди їхній батько приїздив двічі, раз привіз оселедець, загорнутий у газету, удруге — пляшку молока. Родину позбавили батьківських прав, а дітей забрала на виховання багатодітна сім"я Марфиних із села Северинівка Ямпільського району. У них живуть 8 дітей. Під час оформлення медичних карток лікарі помітили, що у прийомних малюків і в рідних однакова група крові.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Шевчук тримала 2-річну доньку у клітці-ліжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути