середа, 11 червня 2008 15:08

Французам сподобалися наші поля ріпаку

На запрошення голови обласної ради Григорія Заболотного у травні делегація з міста Лілль у Франції приїхала на Вінниччину. Гості придивлялися, куди в області можна було б інвестувати гроші.

— Гарні поля цукрових буряків, пшениці у Крижополі, — каже 37-річний фермер Бернар Прувот. — Особливо сподобався ріпак. У Франції він такий високий не росте. А у вас його використовують і як біомасу, і для переробки на біоетанол. Ще вразили простори. Удома я обробляю 100 гектарів, а ось тут бачу і більше 100 тисяч гектарів.

П"ятеро французів відвідали україно-австрійське підприємство фруктових концентратів "Аграна Фрут Україна", горілчану компанію "Немирофф", господарства "Продовольча компанія "Поділля" у Крижопільському районі та сільгосппідприємства в селі Черепашинці Калинівського району.

Заступник президента Лілльського регіону Жан Шепмен із колегами скуштував горілку на лікеро-горілчаному заводі Немирова.

— Думав, що горілка — це продукт із Польщі, — зізнається. — Так мені казала дружина, вона  полька. Виявляється, це українське. Дуже добра у вас горілка.

— Їдучи в Україну, набрали купу сувенірів та іграшок, — додає депутат Франкос Гарлет. — Думали, що нас, іноземних туристів, атакуватимуть прохачі. Але люди у вас зовсім небідні! У передмісті Немирова та Вінниці ми бачили шикарні котеджі.

Зараз ви читаєте новину «Французам сподобалися наші поля ріпаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути