вівторок, 20 травня 2008 07:13

Зростуть ціни на газ для населення

Підвищити ціну на газ для населення рекомендує Кабінет Міністрів національній акціонерній компанії "Нафтогаз України". За постановою Кабміну, прийнятою на початку квітня, газ мав подорожчати ще на початку травня.

— Газ зараз не дорожчає через вибори в Києві. Думаю, після них все відбудеться, — каже експерт із нафти й газу Валерій Боровик, 34 роки.

Для населення, яке споживає до 12 тис. кубометрів газу на рік, вартість зростатиме щомісяця на 3%. Нині мінімальна ціна для них — від 339 грн за тисячу кубів. Для тих, хто споживає більше, ціни щомісяця збільшуватимуться на 5%. Якщо сьогодні тисяча кубометрів для таких споживачів коштує 1173 грн, то зросте до 1741,67.

Для підприємств теплокомуненерго передбачене щомісячне збільшення вартості із 710,01 грн до 872,78 грн за тисячу кубів. Для них ціни мають підвищитися з 1 червня.

У Національній комісії регулювання електроенергетики кажуть, що питання про подорожчання газу буде готове до розгляду наприкінці місяця.

Зараз ви читаєте новину «Зростуть ціни на газ для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути