пʼятниця, 28 квітня 2017 07:20

За лікування дитячих зубів чоловік заплатив 16 тисяч

Лікування чотирьох молочних зубів у приватній клініці обійшлося у 16 610 грн. Фото чека виставив киянин у "Фейсбуку".

За одну фотополімерну пломбу віддав 1100 грн. Процедуру дитині проводили під наглядом анестезіолога. Ця послуга коштує 6600 грн. Відкладення на двох зубах почистили за 500 грн. Жувальну поверхню трьох покрили речовиною на основі пластику за 1260 грн для захисту від карієсу.

"Годуйте дітей сиром і не давайте солодкого. Бо не всі зможуть такі пломби поставити. 16 610 — це дві середні місячні зарплати звичайних людей у мільйоннику", — пише він.

Свого прізвища чоловік не називає. Клініку теж. У коментарях люди пишуть, що її назва "Порцелян". У місті є три заклади цієї мережі. Найдорожча пломба там коштує 3400 грн.

— Якось збирався лікувати там сина. Ще курс був по 8. Нарахували на 26 тисяч гривень. Подякував і пішов. Зробили в іншій клініці дешевше, — пригадує Володимир Відменко.

— Чотири фотополімерні пломби з анестезією й лікуванням каналів ставимо щонайбільше за 600 гривень, — каже Юрій Чехун, стоматолог ­однієї з приватних лікарень у центрі міста.

Ціни на послуги в комунальних стоматологічних поліклініках зросли торік улітку на 10%. Зараз консультація лікаря в діагностичному центрі Дніпровського району коштує 13,3 грн, зняти зубний наліт — 111 грн, поставити пломбу — 138 грн. Видалити зуб у хірурга — 198 грн, анестезія оплачується окремо. Найдорожче обслуговує територіальне медичне об'єднання "Київська стоматологія". Консультація коштує 26 грн, пломба — 160 грн, видалення зуба — майже 220 грн без анестезії.

Зараз ви читаєте новину «За лікування дитячих зубів чоловік заплатив 16 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути