вівторок, 02 жовтня 2007 07:07

Вшанували пам"ять жертв Бабиного Яру

Минулої суботи в Києві вшанували пам"ять жертв Бабиного Яру з нагоди 66-ї річниці з дня трагедії. До пам"ятника загиблим приїхав президент України Віктор Ющенко.

У цей день квіти до меморіалу також поклали секретар РНБО Іван Плющ, глава Секретаріату Президента України Віктор Балога, віце-прем"єр-міністр Дмитро Табачник, міністр закордонних справ Арсеній Яценюк. Люди ще з ранку почали приходити до Бабиного Яру. Було більше літніх людей, а також студенти з викладачами. Пам"ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Восени 1941-го протягом двох днів фашисти розстріляли в Бабиному Яру більше ніж 30 тис. євреїв. Та страти продовжувалися аж до звільнення Києва від окупації. Людей на розстріл звозили з усіх куточків країни, а також із Польщі та Німеччини. Загалом на цьому місці стратили понад 150 тис. осіб.

Віктор Ющенко також поклав квіти до пам"ятного хреста на честь розстріляних українських патріотів. Протягом 1941–1942 років у Яру стратили більш ніж 600 членів ОУН. Серед них і відому українську письменницю Олену Телігу з чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «Вшанували пам"ять жертв Бабиного Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути