субота, 23 серпня 2008 07:11

Відновлено проїзд автотрасою "Одеса—Рені"

Із 20 серпня поновили рух на одній із найважливіших автодоріг Одеської області, трасі державного значення "Одеса-Рені". Магістраль була затоплена під час повені.

Траса "Одеса—Рені" проходить через шість районів українського Придунав"я. Доки вона була закрита, автотранспорт їхав дорогою через Білгород-Дністровський і міст біля курортного селища Затока. Утворювалися багатогодинні пробки.

— Коли почалася повінь, щоб переїхати дорогу через Затоку, треба було чекати від 3 до 6 годин, — розповідає водій із міста Арциз 37-річний Петро Димченко. — Багато людей, що живуть у Тарутинському та Саратському районах, їхали на Одесу в обхід аж через Молдову. Так швидше.

Із відновленням руху дорогою "Одеса—Рені" почав працювати відомий у регіоні ринок у селищі Маяки. Він розрахований на покупців, які їдуть трасою.

— Торгувати не було сенсу, — каже жителька селища Маяки 43-річна Олена Матюх. — Ніхто нічого не купував. Я на ці три тижні поїхала до Карпат.

Нині Дністер увійшов у береги. Але в декількох будинках селищ ще стоїть вода.

— Це ґрунтові води, — пояснює Михайло Вовк, заступник керівника Міністерства з надзвичайних ситуацій регіону. — За декілька днів вони зійдуть.

Стихія завдала регіону збитків на загальну суму майже 1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Відновлено проїзд автотрасою "Одеса—Рені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути