понеділок, 03 квітня 2006 18:05

Водосховище розмиває найвищу гору Лівобережжя

Гора Пивиха над Дніпром у Полтавській області, на схилах якої щороку проходять всеукраїнські пісенні фестивалі і збираються літні табори, може зникнути. Її вже десятки років підмивають хвилі Кременчуцького водосховища.

— Це найвища гора на Лівобережжі, і вона вже наполовину обвалилася, — бідкається 60-річний Віктор Акімов, головний санітарний лікар Кременчука. — Видно навіть фундамент старого монастиря, що був тут ще до революції. Якщо гору не укріпити, вона повністю обвалиться.

Пивиха знаменита тим, що на ній проходили пісенні фестивалі народної музики. Це місце за його акустику дуже любила Раїса Кириченко. Сюди часто приїжджав і Олександр Білаш, який родом із сусіднього Градизька. Гора перебуває під охороною держави. Але, за словами Віктора Акімова, держава про Пивиху забула.

— Щорічно на укріплення гори Полтавська обласна рада виділяє 400 тисяч гривень, — каже Віктор Акімов. — Але це нуль. Насправді треба мільйони.

Окрім Пивихи, в Кременчуцьке море змиває і сусідні села. В одному із сіл Глобинського району у воду сповзає кладовище.

Зараз ви читаєте новину «Водосховище розмиває найвищу гору Лівобережжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути