вівторок, 06 березня 2007 18:01

Вінничан возитимуть швейцарські трамваї

Влада швейцарського міста Цюріха подарувала Вінниці старі, але ще робочі трамваї.

— Ми вже отримали першу партію — 28 вагонів. Чекаємо ще 52–58, — розповідає виконувач обов"язків начальника трамвайно-тролейбусного управління Володимир Бугайчук.

На вулицях міста транспорт з-за кордону з"явиться через два місяці. Поки що ж швейцарські спеціалісти розповідатимуть українським колегам про особливості використання машин і їх ремонту. Для цього вони приїхали до Вінниці.

У Цюріху старі вагони знімають з рейок. Місто проводить оновлення громадського транспорту. Однак оскільки трамваї ще в хорошому стані, їх вирішили презентувати Україні.

Вінницю швейцарці обрали невипадково. Вона — одне з трьох міст, де цей транспорт їздить по вузькоколійці. Таке є ще у Львові та Житомирі. Врахували також потужну ремонтну базу.

Трамваї з Цюріха вищі за вітчизняні. Салон просторіший. Місця для пасажирів зроблені під дерево. У кабіні водія замість звичних педалей стоїть кермо. В управлінні кажуть, що до останнього працівникам звикати буде найважче.

Зовні та всередині біля дверей є кнопки.

— Це для того, аби самі пасажири відкривали та закривали двері вагона. Водій же лише вмикає та контролює механізм, — розповідає начальник вінницького депо Михайло Луценко, 49 років.

Вінничанам швейцарський подарунок сподобався. Подивитися, як розвантажують трамваї, зібрався невеликий гурт. Літні жінки бідкалися, що місцеві хулігани можуть пошкодити "нові" вагони.

Зараз ви читаєте новину «Вінничан возитимуть швейцарські трамваї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути