Ексклюзиви
пʼятниця, 11 квітня 2008 07:00

Відкрилося кафе на честь батька мазохізму

Автор: фото: Віталій грабар
  Офіціантка Уляна принесла на замовлення відвідувачок наручники й ошийник
Офіціантка Уляна принесла на замовлення відвідувачок наручники й ошийник

"Мазох-кафе", присвячене австрійському письменнику Леопольдові фон Захер-Мазоху, відкрилося минулої неділі на вул. Сербській у старій частині Львова. Від його прізвища пішов термін "мазохізм" — отримання сексуальної насолоди від приниження і фізичних страждань.

У середу ввечері в підвальному приміщенні, де не можна курити, є кілька вільних столиків. Стіни оформлені цитатами з книжок Мазоха, чорно-білими знімками оголених жінок і різнокольоровими портретами письменника. Зала залита рожевим світлом. Біля столика за тонкою занавіскою почеплені гіпсові жіночі груди. Під стіною у скляному акваріумі стрибає біла миша.

Офіціантка підходить за 15 хв.

— Я виконаю будь-яке ваше бажання, — запевняє Світлана, подаючи меню. І додає: — Із тих, що перелічені в меню.

Приносить чотири картки із зображеннями батога, наручників, мотузки і прищіпки.

— Вибирайте, чим будете бавитися, — пропонує. За мить приносить шкіряного батога.

— А можна вас пошмагати? — запитують в офіціантки відвідувачі за сусіднім столиком.

Та усміхається, але відмовляє. Каже: батіг можна придбати за 200 грн. Додає, що незабаром у кафе привезуть книжки Мазоха "Дон Жуан з Коломиї" і "Венера у хутрах", які можна буде читати за столиком.

Меню оформлене еротичними фотографіями. Серед страв — асорті ікри "Діаманти чуттєвого моря" за 30 грн, рибна тарілка "Три русалки Дністровії" за 45 грн, морозиво з фруктами "Інколи ліпше лизати" за 20 грн.

Суп із пенісом бика "Стояк на твій смак" коштує 35 грн, яйця бичачі "Сила Мінотавра" — 40 грн. Поряд із цінами написано попередження: "Благаємо чоловіків споживати не частіше дванадцяти разів на місяць, аби не надто затомити партнерку".

"Благаємо вас не обливатися оливою з казанка" — застерігає підпис до фондю на двох осіб. До овочевої страви "Вітаміни для доброї гри" теж є коментар: "Суто вегетаріанський раціон безперечно сприяє схудненню та оздоровленню шкіри, але відбивається на витривалості драгуна кохання, котрому треба всю ніч шмагати кобилицю".

Безалкогольний коктейль "Цнотлива егоїстка" коштує 20 грн. Суміш абсенту й лікеру "Роздрочений песик" удвічі дорожча.

Леопольд фон Захер-Мазох народився 1836 року у Львові, який тоді належав Австрії. Його батько очолював місцеву поліцію. Коли Леопольдові було 12 років, родина переїхала до Праги. Серед творів письменника є збірка "Галицькі оповідання".

Перед входом до кафе наступного тижня відкриють пам"ятник Захер-Мазоху в людський зріст. Його створив місцевий скульптор Володимир Цісарик.

— Зовні пам"ятник виглядає цнотливим. Але у скульптуру вмонтовано лупу, подивившись у яку, можна побачити еротичну картинку, — розповідає директор закладу Юрко Назарук, 26 років. — Крім цього, кожен може засунути руку в кишеню Мазохові й намацати там його чоловіче достоїнство.

"Мазох-кафе" працює з одинадцятої ранку до першої ночі.

Зараз ви читаєте новину «Відкрилося кафе на честь батька мазохізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути