четвер, 24 січня 2008 07:05

Вибухнула шахта на Донеччині

Четверо гірників постраждали від вибуху метану на шахті "Воскресенська", що на кордоні міст Сніжне та Торез на Донеччині. Вибух стався о 06.46 ранку в середу на глибині 80 м.

— Четверо людей, які були на аварійній ділянці, постраждали найбільше. Від вибуху їм обпекло обличчя та руки. Але опіки несерйозні. Гірники самі вибралися на землю. Та про всяк випадок їх госпіталізували до лікарні, — кажуть у прес-службі МНС Донецька.

На момент вибуху метану під землею перебувало 80 шахтарів. Пожежі не було. Рятувальники кажуть, що всі шахтарі лише трохи налякалися. Нині там працює експертна комісія, яка встановлює причини вибуху метану. Керівництво пояснювати щось відмовляється.

Шахта "Воскресенська" у Сніжному працює з 2003 року. Два роки тому на ній уже траплялася аварія: обвалилася 12-метрова порода, яка перекрила усі виходи з копальні й заблокувала сімох гірників. Люди залишилися живі. Рятувальники діставали їх 5 год.

Загалом на шахті "Воскресенська" працюють 240 людей. Глибина пласта — від 14 до 80 м. Такі невеликі копальні були поширені у  30-ті роки минулого століття. Їх називали "комсомольськими".

Зараз ви читаєте новину «Вибухнула шахта на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути