пʼятниця, 15 лютого 2019 06:55

В Україні вперше покарали за цькування

11 лютого Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс перше в історії України рішення за цькування у школі.

У січні учениця Бориспільської школи №7 виклала в мережу "Інстаграм" інтимні фото іншої школярки, чим могла завдати шкоди психічному здоров'ю постраждалої. Батьки дівчинки подали позов до суду.

Під час судового засідання мати кривдниці вину в скоєному визнала та попросила суворо не карати. Жінка працює касиром в "Ощадбанку". За рішенням суду, жінка повинна заплатити 850 грн штрафу та покрити судові витрати на суму 384 грн.

— Булінг однокласників та інших учасників навчального процесу карається законом, — каже народна депутатка Оксана Білозір, 61 рік. — Те, про що ми навіть боялися говорити вголос, про що ми мовчали впродовж десятиліть, нарешті отримало юридично-правову оцінку та можливість розгляду в судах.

18 грудня Верховна Рада ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)". Він визначає ознаки цькування, розмір штрафів та захищає не лише дітей, а й учителів та батьків.

Цькування тягне за собою штраф від 850 до 1 700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. За повторне вчинення злочину штраф становитиме від 1 700 до 3 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше покарали за цькування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути